Eläinsuojelu
Eläinsuojeluviranomaisten tehtävänä on valvoa, että eläimiä hoidetaan, kohdellaan, käytetään ja kuljetetaan eläinsuojelusäädösten mukaisesti. Kunnaneläinlääkärit ja terveydensuojeluvalvontaa hoitavat ympäristötarkastajat ovat eläinsuojelulain mukaisia paikallisia valvontaviranomaisia alueella. Myös poliisi on toimivaltainen eläinsuojeluviranomainen.

Toimi näin

Mikäli epäilet eläinsuojelulain vastaista toimintaa, voit ilmoittaa asiasta ensisijaisesti valvontaeläinlääkärille. Voit ilmoittaa asiasta joko puhelimitse tai sähköpostitse valvontaeläinlääkäreiden yhteiseen sähköpostiin valvontaelainlaakarit@haapajarvi.fi. Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella voit tehdä eläinsuojeluilmoituksen päivystävälle eläinlääkärille tai poliisille (112).

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranomaiselle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaki säätää muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunnan tai hyvinvointialueen terveydensuojeluviranomaiset sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.


Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Toimipiste

Erkkiläntie 1
85800 HAAPAJÄRVI

Puhelinnumerot
Valvontaeläinlääkäri +358 444456687
Valvontaeläinlääkäri +358 444456764

Puhelinnumerot
Päivystysnumero on maksullinen. 060018850