yritypalvelut_0.jpg

 

Haapajärven Yrityspalvelut tukena yrityksesi kaikissa vaiheissa!

Haapajärven Yrityspalvelut palvelee sinua ja yritystäsi sen kaikissa vaiheissa aina yrityksen perustamisesta kasvuun saakka. Haapajärvi on hyvä paikka yrittää, koska se sijaitsee keskeisellä sijainnilla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Haapajärven yrityspalveluiden asiantuntijat verkostoineen tarjoavat laadukkaita, maksuttomia yrityspalveluita Haapajärvisille yrityksille. Tutustu tarkemmin yrityspalveluihimme!

KORONA-TIETOPAKETTI YRITTÄJILLE

Ympäri maailmaa jylläävä koronavirus aiheuttaa monenlaista ongelmaa lähes kaikille yrityksille ja yrittäjille kaikkialla maailmassa, niin myös täällä Haapajärvellä.

Suomen hallitus on ottanut viruksen leviämisen estämiseksi kovia toimenpiteitä käyttöön ja tällä hetkellä pääpaino niissä on ollut ihmisten terveyden turvaamisessa. Nämä toimenpiteet aiheuttavat valitettavasti huomattavia ongelmia yrityksille, ja etenkin pienten yritysten toimintaan. Toivon mukaan pahin alkuhysteria ja epätietoisuus tulevasta menee mahdollisimman nopeasti ohi ja poikkeusolojen rajoituksista huolimatta arkielämää päästäisiin jatkamaan.

Yrittäjillä on herännyt monenlaisia kysymyksiä vallitsevan tilanteen suhteen, ja niihin löytyy tästä linkistä yhteen koottua tietoa ja apua.

Kannamme huolta kaikista yrittäjistä, jota tämä epidemia nyt koskee!

Meillä Haapajärvellä toimii paljon pieniä yrityksiä, jotka kärsivät koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja asiakkaiden lähes totaalisesta vähentymisestä.

Nyt on äärimmäisen tärkeää, että muistaisimme näitä pieniä yrittäjiä tukemalla heidän toimintaansa ja käyttämällä heidän palveluitaan mahdollisuuksien mukaan!

Näin toimimalla me kaikki pystymme vaikuttamaan siihen, että voimme käyttää heidän tarjoamia tärkeitä palveluja omalla paikkakunnallamme myös tulevaisuudessa!

Esimerkkejä kuinka voit auttaa paikallisia yrityksiä:

 • Osta lahjakortti tai joululahja jo nyt
 • Älä peru ajanvarausta, vaan siirrä sitä tuonnemmas
 • Osta lähiruokaa asioidessasi ruokakaupassa
 • Käytä vielä avoinna olevia ravintolapalveluja
 • Tilaa ruokaa paikallisilta ravintoloilta kotiin vietäväksi
 • Älä lykkää normaaleja hankintoja koronaviruksen takia

Yrityspalvelun hallituksen päätöksen mukaan kaikki haapajärviset yritykset ja yrittäjät voivat halutessaan hyödyntää Liikekeskus Stoolperin tällä hetkellä tyhjänä olevaa liiketilaa (LH2 n. 140 m²) veloituksetta toukokuun 2020 loppuun saakka. Yritys/yrittäjä voi varata ko. tilaa 1-3 päivän ajaksi omien tuotteiden ja/tai palvelujen markkinointiin ja esittelyyn.

Kenties tämä voisi olla pienenä apuna myös sinun liiketoiminnalle.

Ota yhteyttä, niin sovitaan käytännön asioista.

 

Yritys- ja toimitilapalvelut sekä kehittämistehtävät

Vastaamme Haapajärvellä yrityspalvelujen järjestämisestä sekä kaupungin vetovoimaisuuden ja elinvoiman kehittämisestä yhteistyössä kaupungin kanssa. Myös toimitilojen hallinnointi (rakentaminen ja vuokraaminen) on yksi tärkeimmistä tehtävistämme.

Yritysneuvonta:

 • Yrityksen perustaminen ja siihen liittyvät neuvontapalvelut
 • Yrityksen kasvu ja kehittäminen 
  • esim. investointi- ja kehittämistukien hakemisessa avustaminen
  • tai mallisuojan hakemisessa avustaminen
 • Yrityksen kansainvälistyminen
 • Rahoitusneuvonta 
 • Sopimuksiin ja muihin oikeudellisiin kysymyksiin liittyvät palvelut
 • Yrityskaupat ja sukupolvenvaihdokset
 • Yritysneuvonta kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa

Yrityksen perustaminen ja siihen liittyvät neuvontapalvelut

Mielessä yrityksen perustaminen? Meiltä saat apua uuden yrityksen perustamisessa, liikeidean arvioimisessa, liiketoimintasuunnitelmien teossa, rahoitusratkaisujen etsimisessä, yritysmuodon valinnassa, lupa-asioissa, toimitilakysymyksissä tai valmiin yrityksen ostamisessa.

Yrityksen kasvuun ja kehittämiseen liittyvät palvelut

Palvelemme toimivia, kasvu- ja kehittämishakuisia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa. Kun suunnittelet yrityksesi laajentamista, uuden tuote- tai palvelukonseptin kehittämistä, vientiin tai tuontiin tähtääviä toimintoja, olemme yrityksesi apuna. Luomme yhdessä yrityksellesi mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset kannattavaan kasvuun. 

Yrityksen kansainvälistyminen

Yrityspalvelut tarjoaa monipuolisia palveluja kansainvälistyville yrityksille. Autamme selvittämään yrityksesi kansainvälistymisen edellytykset ja haasteet. Autamme kansainvälistymisen eri vaiheissa kuten kansainvälistymissuunnitelmien laadinnassa, rahoituksen suunnittelussa ja hankkimisessa sekä kansainvälisten verkostojen löytämisessä sekä hyödyntämisessä. 

Rahoitusneuvontaan liittyvät palvelut

Tuemme yrityksen kannattavaa liiketoimintaa tarjoamalla yrityksille investointi- ja rahoitussuunnittelua. Teemme kanssasi yritystoiminnan investointi- ja rahoitussuunnitelmia sekä autamme yrityksellesi sopivien rahoituslähteiden etsimisessä ja rahoituksen hakemisessa.

Yritykset voivat saada toimintaansa julkista rahoitusta:

Finnvera: lainat ja riskirahoitus
Ely-keskus: erilaiset yritystoiminnan avustukset ja palvelutuotteet hakemusten perusteella
Business Finland: rahoitusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan
Keskipiste-Leader myöntää rahoitusta yrityksille sekä yhteisöjen yleishyödyllisiin hankkeisiin.

Yrityskaupat ja sukupolvenvaihdos

Tarjoamme asiantuntijapalvelut yrityksen arvonmäärityksestä kauppasopimukseen asti ja haemme joustavia rahoitusratkaisuja yrityssiirtoihin.

Haapajärven Yrityspalveluiden tarjoamat ilmaispalvelut:

 • Luopuvalle yrittäjälle ovat myytävän yrityksen arvonmääritys, jatkajan haku, markkinointi ja rahoitusmahdollisuuksien kartoittaminen.
 • Jatkavalle yrittäjälle ovat liiketoimintasuunnitelman sparraus, kannattavuus-, investointi- ja rahoituslaskelmat, ostettavan yrityksen elinkelpoisuus ja tuotteen/palvelun elinkaari ja myyntiennusteet sekä rahoitusmahdollisuuksien kartoittaminen.

Kehittämisavustus pienille yrityksille

Yhtenä toimintamuotona myönnämme kehittämisavustuksia pienten yritysten pienimuotoisiin kehittämishankkeisiin.

Tulevaisuusfoorumi

Kaupungin elinvoimaisuuden kehittämiseksi olemme aloittaneet myös tulevaisuusfoorumi-toiminnan. Toiminnalla pyrimme etsimään kaupungin, kehitysyhtiön ja yrittäjien kanssa yhteisiä hankkeita ja toimenpiteitä, joilla pystymme vastaamaan tulevaisuuden nopeasti muuttuviin haasteisiin. Foorumiin kuuluu kaksitoista jäsentä, jotka valitaan yhteistyössä Haapajärven Yrittäjäyhdistyksen, MTK Haapajärven paikallisyhdistyksen ja Haapajärven Yrityspalveluiden kanssa.

Yrittäjien aamukahvit

Yrittäjien aamukahveja järjestetään säännöllisesti Yrittäjä-yhdistyksen kanssa. Aamukahveista ilmoitetaan Haapajärven Yrityspalvelu Oy:n facebook-sivuilla sekä paikallislehdessä. 

Yrittäjyyskasvatus

Haapajärven Yrityspalvelut haluaa panostaa yrittäjyyskasvatukseen. Koulujen kanssa tehtävä yhteistyö on hyvin tärkeää. Tavoitteena on, että kaikki yläasteen oppilaat, joilla on valinnaisena yrittäjyys käyvät vierailemassa Haapajärven Yrityspalveluilla. Yrittäjyyskasvatuksen tarkoitus ei ole se, että kaikista nuorista tulisi yrittäjiä, vaan valmistaa heitä tulevaisuuden työelämään. Talouden hallinta, innovatiivisuus sekä yritteliäs asenne ovat asioita, jotka kuuluvat vastuulliseen toimintaan sekä työ- että henkilökohtaisessa elämässä. Yrittäjyyskasvatus kehittää nuoren yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitoa sekä luovuutta ja päätöksentekoa. Vuonna 2019 uutena yrittäjyyskasvatuksen toimintamallina järjestetään Yläasteen Yritysmessut yhteistyössä opettajien, yritysten ja oppilaiden kanssa. 

 

 

Suunnitteletko

*yrityksen perustamista?
*yrityksen kehittämistä?
*toimitilojen hankkimista?
*haluaisitko jatkaa jo olemassa olevaa yritystä?

Palvelemme kaikissa yritysasioissa!

Haapajärven Yrityspalvelut Oy
Kustaa Vaasan katu 2
85800 Haapajärvi 

Hannu Vuorela
Toimitusjohtaja 
p. 044 4456 125 
hannu.vuorela@haapajarvi.fi

Laura Nevalainen
Yrityskehittäjä 
p. 040 145 6227
laura.nevalainen@haapajarvi.fi