Tervetuloa Haapajärvelle

Haapajärvi sijaitsee sopivasti keskellä Suomea

Haapajärvi on useiden tunnettujen tuotemerkkien kotipaikka. Täällä valmistetaan Tiivi –ikkunoita, Hakki -pilkekoneita, KOME –perävaunuja ja Elega –keittiökalusteita ja lukuisia muita korkealaatuisia tuotteita.

Valtakunnallisesti arvokas Kalajokilaakson viljelymaisema on osa Haapajärveä. Maaseutu ja maatalous ovat vahvaa haapajärvistä perustaa.

Omakotirakentamiselle löytyy vaihtoehtoja. Järvimaisematontteja löytyy Savimäenpuhdon alueelta, jonne on rakennettu maan kaukolämpöverkko. Joten alueella on tarjolla maan halvinta Haapajärven Lämpö Oy:n toimittamaa kaukolämpöä.

Meillä myös koeajetaan valtakunnan ensimmäistä biokaasutraktoria. Haapajärven ammattiopistolla kokeillaan uutta ja kehitetään alueen bioalan osaamista.

Haapajärvellä on edessä jälleen kerran vilkas kesä. Pesäpallon naperoleiriläiset saapuvat katukuvaan heinäkuun viimeisellä täydellä viikolla, jolloin paikkakunnalle tulee useampi tuhat vierasta ympäri maata. Myös geokätköilijöiden Pull Together -tapahtuma tuo paikkakunnalle useita satoja vierailijoita. Toista kertaa järjestettävä Teepiknik on herättänyt mielenkiintoa ympäri maata. Odotammekin heinäkuun ensimmäiseksi perjantaiksi paljon vieraita ja teen ystäviä kauempaakin.

Urheilukin kuuluu luontevasti Haapajärven kesään. Pesä- ja jalkapalloa pelataan eri sarjoissa, suunnistetaan ja yleisurheillaan Ronkaalan hienolla kentällä. Elokuun alussa ajetaan speedwayn henkilökohtaisia SM -finaaleja. Haapajärvi valmistautuu myös jo tulevaan talveen, jolloin paikkakunnalla sivakoidaan maan kuulu Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti ja nuorten SM-hiihdot.

Haapajärvi -viikko on kesällä täynnä mitä erilaisimpia tapahtumia. Viikoittain vuoden aikojen mukaan pelataan ja kilpaillaan pesäpallo- ja yleisurheilukentillä, jäähallilla, monitoimitalolla, Kauniinkankaan moottoriurheiluradalla, Someron hiihtokeskuksessa ja muilla areenoilla.

Eikä tässä vielä kaikki – lisää tapahtumia ja tarkempia tietoja löytyy mm. kaupungin kotisivuilta tapahtumakalenterista. Tapahtumakalenteriin kannattaa tapahtumien järjestäjien ilmoittaa omat tapahtumat, niin tapahtumat saavat lisää osallistujia sitäkin kautta.

Ps. Haapajärvelle pääset junallakin https://www.vr.fi/cs/vr/fi/haapajarvi_fi

Tervetuloa!

Meillä osataan

Juha Uusivirta
kaupunginjohtaja
Puh. 044 4456 113
juha.uusivirtahaapajarvi.fi   


Juha Uuusivirta työhuoneessa 140518 pienennetty.jpg