Uimahalli jälleen auki!

12.8.-31.8. Uimahallin kesä-aukioloajat

maanantai 14-21
tiistai           6-8
                   14-21
keskiviikko 14-21
torstai         14-21
perjantai     14-21
lauantai  suljettu
sunnuntai suljettu

Tervetuloa!

Toripäivällä ja Haapajärvi -foorumissa monisatapäinen yleisö

Perjantaina vietettiin perinteistä Toripäivää. Ohjelmaa riitti kaikenikäisille: teekuppikaruselli, Miauskis-kissa, Kairanmaan pelimannit, Haapakitarat, torimyyntiä ja paljon muuta mukavaa. Samalla juhlittiin Kiinteistö Oy Haapajärven Vuokratalojen ja Haapajärven Yrityspalvelut Oy:n 30-vuotissynttäreitä.

Haapajärvi -foorumissa Elsi Katainen, Mikko Ojanen ja Annika Leipälä keskustelivat Merja Eilolan johdolla Haapajärvestä kotiseutuna nyt ja itse kunkin nuoruusaikoina.

Teepiknik 2019

Kolmatta kertaa järjestettävä Teepiknik-tapahtuma kutsuu kaikkia viettämään Teekaupungin 20-vuotisjuhlaa tiistaina 9.7. klo 18 alkaen Ronkaalan rantaa ja pesäpallokentälle. Tapahtumassa on ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Myyntikojuista saa teen lisäksi makoisia herkkuja.

Kaupungintalolla olevat näyttelyt

Kaupungintalolla (Kirkkokatu 2) on esillä kolme monipuolista näyttelyä:

- Mika Myllylän palkintokokoelma hiihtovälineineen, valtuustosali 3. kerros

- Erkki-Sakari Heinosen maalauksia ja grafiikkaa, valtuustosali 3. kerros

- teekaupungin yli 800 lahjoituksen teeastiakokoelma, ala-aula

Näyttelyt ovat avoinna arkisin klo 9.00-15.00.

Paloasema tulossa myyntiin

Kaupungin nykyinen paloasema tulee myyntiin vuoden 2020 alussa. Tuolloin myynnistä järjestetään julkinen tarjouskilpailu.

Uuden paloaseman rakentaminen alkaa syyskesällä 2019 ja se valmistuu vuoden päästä syksyllä, jolloin nykyinen paloasema vapautuu muuhun käyttöön. Tilavien tallien ja oheistilojen takia rakennus sopii esim. huolto-, korjaus- ja tallikäyttöön koneurakoitsijoille tai huoltotoimintaa harjoittaville yrityksille. Tontin koko on noin 9.700 m2.

Kansanedustaja Mikko Kinnunen kaupungin vieraana

Kansanedustaja Mikko Kinnunen oli kaupungin vieraana. Kaupungin edustajat valtuuston puheenjohtaja Esko Peltoniemi, hallituksen puheenjohtaja Teija Myllylä ja kaupunginjohtaja Juha Uusivirta luovuttivat hänelle muistion, jossa nostettiin esille kaupungin ja koko alueen kannalta tärkeitä koulutus- ja liikenneasioita sekä tulevia valtakunnallisia uudistuksia koskevia näkökulmia Haapajärven kannalta.

Matonpesupaikka käytössä

Matonpesupaikka on käytössä. Mattoja voi käydä pesemässä saapumisjärjestyksessä, varausjärjestelmää ei ole. Paikalla on pesualtaita ja kuivaustelineitä, hanasta tulee järvivesi. Kaupunki ei vastaa matonpesupaikalle jätetyistä matoista.

Venepaikkojen vuokraus

Kaupunki julistaa venepaikat vuokrattavaksi. Paikan saa maksamalla vuokrahinnan 60,00 € (sis. alv) kaupungin pankkitilille FI54 5026 0820 0025 16. Avaimen voi noutaa maksukuittia vastaan kaupungin varikolta työnjohtaja Vesa Puputilta, jonne avain myös palautetaan syksyllä.

Lisätietoja venepaikoista voi kysyä Vesa Puputilta, p. 044 4456 276.

Teekaupunki 20 vuotta

Käy katsomassa video, josta Haapajärven teekaupunkitoiminta sai alkunsa:

https://youtu.be/VFWKTiOPsus

Videota esitettiin Keski-Euroopassa vuosina 1998-99 ja viesti kiiri Haapajärvelle, että miten Haapajärvi liittyy kyseiseen mainokseen. Haapajärvi liittyi videoon ainoastaan mainoksentekijän luovuudella, jonka perimmäiset juuret ovat jääneet epäselväksi.