Nuorisotyö

Lapsia ja nuoria tuetaan osallisuuteen ja aktiivisuuteen. Eri toiminnoilla tarjotaan lapsille ja nuorille elämänhallintataitoja, tukea kasvuun, kehitykseen ja itsenäistymiseen sekä ajankohtaista tietoa ja kanavia osallistumiseen ja vaikuttamiseen omassa elämässä ja elinympäristössä.

Nuorisopalvelut toteuttaa vilpittömästi välittävää varhaista puuttumista. Ennaltaehkäisevä päihdetyö on läsnä kaikessa toiminnassa. Suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä edistetään mm. kansainvälisyys- ja kulttuurikasvatuksen avulla.

Toimintamuotoja ovat mm. * nuorisovaltuustotoiminta * nuorisotalotoiminta *nuorisotiedotus * työpajatoiminta * leirit * retket * toimintapäivät * kutosseikkailu * koulupäivystystoiminta Kuuloelin/yläaste, Termostaatti/lukio sekä Kahvihetket Hai:n toimipisteissä (liiketalouden osasto/ maa- ja metsätalousosasto) * ABIparkkitoiminta * Alueellinen Lasten ja nuorten kesätapahtumakalenteri * avustukset nuorisojärjestöille ja rekisteröimättömille nuorisoryhmille sekä viranomaistyöryhmätoiminta.

Kulttuurikasvatussuunnitelma
 

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan nuorisotyön palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kunnassa asuvat alle 29-vuotiaat.

ToimipisteHaapajärven nuorisotyön keskus on nuorisotalo Stolle, joka sijaitsee Haapajärven kaupungin ydinkeskustassa.

Kauppakatu 27
85800 HAAPAJÄRVI

ToimipisteNuorisotoimisto sijaitsee kirjasto- ja kulttuuritalolla

Kauppakatu 19
85800 HAAPAJÄRVI

Palveluluokat

Vapaa-ajan palvelut