Osallistu ja vaikuta

Onko sinulla hyvä idea tai arkarruttaako jokin asia? Sinulla on monta eri tapaa vaikuttaa kunnan asioihin. Parhaiten voit vaikuttaa päätöksentekoon asioiden valmisteluvaiheessa.

Palaute tai anna kehittämisidea

Olipa kyseessä risut tai ruusut, voit antaa meille palautetta tällä lomakkeella. Palautteita ei viedä viralliseen käsittelyyn, vaan ne ohjataan asianosaiselle. Jättämällä yhteystietosi varmistat, että saat palautteeseen vastauksen.


Kuntalaisaloite

Kaupunki on meitä kaikkia varten. Jotta meillä olisi viihtyisä elinympäristö ja asukkaiden tarpeita vastaavat palvelut, otamme mielellämme vastaan ideoita niiden ja vaikkapa osallisuuden kehittämiseen. Pääsääntöisesti aloitteen tulee palvella kaupunkilaisia yleisesti tai laajempaa kohderyhmää. Aloitteen voi tehdä yksityishenkilö tai yksityishenkilöt yhdessä, yhdistykset, laitokset ja säätiöt.

Helpoin tapa tehdä aloite ja kerätä sille kannattajia on kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelu. Kuntalaisaloite.fi on oikeusministeriön tarjoama palvelu ja sen käyttö on turvallista ja maksutonta. Vaihtoehtoisesti voit postittaa aloitteen myös Haapajärven kaupungin kirjaamoon, os. PL 2, 85801  Haapajärvi tai haapajarvi@haapajarvi.fi


Tutustu myös

nuortenideat.fi  – valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu
demokratia.fi  – kansalaisosallistumista ja -vaikuttamista koskevien aiheiden aloitussivu