Esiopetusikäisten hoito

Haapajärven kaupungissa esiopetuksen järjestämisestä vastaa koulutoimi. Esiopetusta järjestetään lukuvuonna 2024-2025 KJS:n koululla ja Parkkilan koululla.

Esioppilaiden täydentävään varhaiskasvatukseen ja hoitoon on tarjolla kolme vaihtoehtoa:

  1. Hakeminen huoltajan työn tai opiskelun perusteella esiopetusta järjestävien koulujen aamu- ja iltapäivätoimintaan erillisellä lomakkeella. Esioppilaiden ap/ip -hoito on koulujen kerhotoiminnan yhteydessä maksutonta. Sitä järjestetään lukuvuonna 2024-2025 K.J.S:n koululla ja Parkkilan koululla ma-pe klo 06.30-17.15. Mikäli lapsella on tarvetta ap/ip -hoitoon koulujen loma-aikoina, ko. ajoille on erilliset maksut.
  2. Hakeminen täydentävään varhaiskasvatukseen tapahtuu varhaiskasvatuksen sähköisen järjestelmän kautta: https://www.haapajarvi.fi/hakeminen. Maksut perustuvat varhaiskasvatuksen tuloihin perustuvaan maksujärjestelmään. Kuljetus hoitopaikan ja koulun välillä järjestetään.
  3. Vuorohoitoa tarvitseville haku varhaiskasvatuksen sähköisen järjestelmän kautta: https://www.haapajarvi.fi/hakeminen. Vuorohoito järjestetään päiväkoti Kartanossa. Hoidontarve on lapsella epäsäännöllinen, ma-su, klo 00.00-24.00 välillä ja se perustuu molempien huoltajien yhteen sovitettuihin työaikoihin/iltaopiskeluun. Kuljetus hoitopaikan ja koulun välillä järjestetään. Vuorohoitopaikkaa ei ole oikeutta käyttää huoltajan vapaa- tai loma-aikoina. 

Toimipiste

Kirkkokatu 2
85800 HAAPAJÄRVI