Musiikki

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kulttuurisali

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Karpaattien talvinen tarina - Lauluyhtyen Brevis, Ukraina

Karpaattien talvinen tarina lumoaa Haapajärven kulttuurisalissa to 25.11. klo 18 esitettävässä lauluyhtye Brevisin konsertissa.

Konsertin ohjelma on musiikillinen matka Karpaateilla ennen joulua. Ohjelmassa on lauluja, joita esitetään Karpaattien alueella talviaikaan, joulua odotettaessa ja jouluna. Karpaattien talvinen tarina on verraton musiikkiteos, joka valloittaa kuulijan ensi tahdeista lähtien. Se on harmoninen kokonaisuus todellista ukrainalaista värikkyyttä ja muinaisten joululaulujen - koljadien ja štšedrikien - säveliä. Ukrainalaisen moniäänisen laulannan kauneus yhdistettynä ääni- ja visuaalisiin efekteihin saa aikaan unohtumattoman ja erityisen esityksen. Hyvä jouluinen juhlamieli ja mieltä nostattava joulun odotuksen tunnelma on taattu jokaiselle kuulijalle!

Lauluyhtye Brevis on perustettu vuonna 2012 Mukatševon kaupungissa Taka-Karpatiassa. Ukrainan Karpaattien alue on kuvankaunista seutua keskiaikaisine linnoineen ja omintakeisine värikkäine kansanperinteineen. Brevis on seitsemän lahjakkaan nuoren naisen ja miehen a cappella -ryhmä. Yhtyeelle on ominaista laulannan kaunis sointi, moniäänisyys, hienostunut musiikillinen tyylitaju, erinomainen ammattimaisuus ja mestarillinen esitystaito.

Brevis on Ukrainassa kysytty vieras monilla festivaaleilla, television musiikkiohjelmissa ja show’ssa. Se konsertoi aktiivisesti myös ulkomailla kuten Itävallassa, Saksassa, Sloveniassa, Ranskassa ja Latviassa. Yhtye tulee tänä syksynä ensimmäiselle Suomen kiertueelleen.

Konsertissa on väliaika. Väliajalla yleisöä palvelee Markun Café, josta vastaavat yläasteen 9 C -luokan oppilaat.

Liput 10,- ennakkoon kirjastosta ja 30 min. ennen konsertin alkua ovelta.

Tervetuloa!

| Haapajärvi
| Haapajärven kirjasto
| Haapajärven kulttuurisali
| Haapajärven kirkko
Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi