Talousveden klooridesinfiointi päättyy Haapajärvellä. Tiedote 11.1.2021 klo 13.00

Vesijohtoverkoston klooridesinfiointi on koskenut seuraavia alueita Haapajärven kaupungissa; osaa Oksavan kylää, Aholan kylää, Parkkilaa, Parkkilan vesiosuuskuntaa, Kuusaata, Kopolaa ja Jokelankylää. Tarkemmin Oksavan kylän alueella Patotie, Oksavan myllytie, Pekolantie, Siirontie, Leipäläntie, Karhitie 7 ja 1, Mutkantie, Nurkkalantie, Aholantie junaradan pohjoispuoli, Hirvasnevantie, Teppakuja, Ojapuhdontie, Ranttilantie, Joenrannantie, Petkelkankaantie, Takalontie, Metsäperäntie, Kuivaalantie, Aholan kylä, Parkkilan kylä, Koposperä, Kiusanperä, Veivarinperä, Olkkola, Jokelankylä ja Kuusaa.

Haapajärven Vesi Oy on jatkanut tapahtuneen vesiepidemian vuoksi alueen vesijohtoverkoston ylläpitokloorausta pienellä kloorimäärällä 11.1.2021 asti. Laboratorio- ja käyttötarkkailututkimusten perusteella ei ole enää aihetta jatkaa kloorin syöttämistä, joten ylläpitoklooraus voidaan lopettaa.  Klooria on kuitenkin vielä pitkässä verkoston osassa jonkin aikaa, joten vedessä voi edelleen esiintyä kloorin hajua. Vettä kannattaa käyttää kaikista kiinteistön vesipisteistä.

Kyseisen verkoston osan veden laatua tarkkaillaan edelleen tehostetusti jonkin aikaa vielä klooridesinfioinnin päätyttyä.

Haapajärven Vesi Oy jatkaa varavedenjakelua niin kauan kuin klooripitoista vettä on verkostossa. Kloorivapaata vettä voi hakea omiin astioihin Oksavan koululta ja toimistoaikaan Haapajärven Vesi Oy:n toimipisteestä, osoitteesta Vesikatu 1. Parkkilan koulun varavedenjakelupiste palvelee, mikäli pakkastilanne sallii.

Asiasta tiedotetaan ensisijaisesti Haapajärven Vesi Oy:n kotisivuilta osoitteessa www.haapajarvenvesi.fi ja Haapajärven kaupungin kotisivuilla osoitteessa www.haapajarvi.fi.

LISÄTIETOJA ASIASTA:

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne

ympäristöterveydenhuollon johtaja

Sanna Räty

puh. 040 3008 270

sanna.raty@selanne.net

Haapajärven Vesi Oy

toimitusjohtaja Jukka Ruuska

puh. 0400 289 570

jukka.ruuska@haapajarvenvesi.fi

juho.ruuska@haapajarvenvesi.fi

Tidottaa