Tekstikoko

Taiken apurahojen ja avustusten haku

Taiken apurahojen ja avustusten haku alkaa 1. lokakuuta

 

Syksyn hauissa on muutoksia yhteisöhakijoille, sillä Taike on yhdistänyt avustushakuja suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Taiteilijat ja työryhmät voivat hakea kohdeapurahoja eri taiteenaloilla toteutettaviin projekteihin, apurahoja kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen sekä liikkuvuusapurahoja. Apurahojen hakuaika alkaa 1.10. ja päättyy 11.11.

Yhteisöjen tukimuotoja on haettavana seitsemän. Yhteisöt voivat hakea avustuksia 1.10. –2.11.

Kaikki syksyn hakuilmoitukset on julkaistu Taiken verkkosivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Linkit löytyvät uutisen lopusta.

Muutokset yhteisöjen avustuksissa

Toiminta-avustuksiin on yhdistynyt kolme entistä tukimuotoa: residenssiavustukset sekä taiteenalojen kaksi eri toiminta-avustusta. Aikaisempina vuosina yhteisöt ovat hakeneet erikseen eri taiteenalojen toiminta-avustuksia ja residenssiavustuksia.

Toinen uusi haku on avustukset saavutettavuuden, osallistumisen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Siinä yhdistyy kaksi entistä tukimuotoa: kulttuurin hyvinvointivaikutusten avustukset sekä avustukset vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen.

Muutokset eivät vaikuta jaettavaan määrärahaan.

Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa

Kaikkia avustuksia haetaan sähköisesti. Yhteisöjen kirjautuminen Taiken verkkoasiointiin vaatii Suomi.fi -tunnistautumisen. Suomi.fi -valtuuksilla henkilö saa oikeuden asioida yhteisön puolesta verkkoasioinnissa. Valtuudet kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja:

Taiken asiakaspalvelu asiakaspalvelu@taike.fi, p. 0295 330 700. Chat-asiakaspalvelu ma–pe klo 10–14.

Hakuilmoitukset syksyllä 2020

Avustukset yhteisöille

Apurahat taiteilijoille ja työryhmille 

 
 
 
 
 
 
 
Taiteen edistämiskeskus
footer_logo.svg