Pysy kartalla! – työvoimakoulutusviikko esittelee joustavan väylän työllistymiseen

Koko Suomen TE-toimistot järjestävät yhdessä valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon 11.−15.9.2023. 

Ensimmäistä kertaa järjestettävän työvoimakoulutusviikon tarkoituksena on tuoda esiin työvoimakoulutusten tarjonnan monipuolisuutta sekä jakaa informaatiota siitä, kuinka hyvä ja joustava väylä työvoimakoulutus on työllistymiseen. 

"Työvoimakoulutus on erinomainen palvelu henkilöille, jotka haluavat suunnata tai kouluttautua uudelle alalle, tai niille, jotka tarvitsevat lisäkoulutuksen tai -pätevyyden työllistyäkseen jo entuudestaan tutulle alalle" kertoo Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston palvelupäällikkö Tuomas Komulainen.

Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon aikana järjestetään tapahtumia joka puolella Suomea. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: messutapahtumia, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimia ovia sekä TE-liven infolähetyksiä. Viikon aikana kuullaan myös työvoimakoulutuksen kautta työllistyneiden ihmisten tarinoita. Kaikki tapahtumat kootaan helposti selattavaan Google-karttaan. 

Työvoimakoulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville, yli 20-vuotiaille, oppivelvollisuuden suorittaneille henkilöille. Työvoimakoulutus on erinomainen tapa saada, kasvattaa tai päivittää ammattitaitoaan. Koulutusta on tarjolla todella monelta alalta niin ensimmäistä ammattiaan opiskeleville, kuin korkeakoulututkintoaan päivittäville henkilöille. Työvoimakoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai näiden osia. Tarjolla on myös jatko- ja täydennyskoulutusta sekä yrittäjäkoulutuksia. 

Pohjois-Pohjanmaan alueella on tällä hetkellä haussa noin 80 eri alojen työvoimakoulutusta lupa- ja korttikoulutuksista tutkinnonosiin ja ammatti- ja perustutkinnoista korkeakoulututkintoa täydentäviin koulutuskokonaisuuksiin.

Kaikki tapahtumat kokoavan kartan löydät tästä osoitteesta (google.com/maps)

Pohjois-Pohjanmaalla haettavana olevat koulutukset (koulutukset.te-palvelut.fi)

Pihlajanmarjat syksyn auringossa.