Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille Selänteen alueella

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

PPKY Selänteen alueella maskien jakaminen vähävaraisille toteutetaan seuraavalla tavalla:

Kasvomaskeja jaetaan maksutta ainoastaan yli 15-vuotiaille vähävaraisille henkilöille. Pääsääntöisesti kasvomaskit hankitaan itse. Jaettavana on pestäviä kankaisia maskeja. Maskeja luovutetaan 2kpl/asiakas. Maskien jaon yhteydessä annetaan asiakkaan mukaan pesuohje. Alaikäisen (15-17-vuotiaat) maskit luovutetaan vain huoltajalle.

Maskeja jaetaan aikuissosiaalityön kautta paikkakunnittain. Asiakas on yhteydessä aikuissosiaalityöntekijään puhelimitse puhelintunnin aikana, jolloin hänelle annetaan aika ja sovitaan paikka, josta maskin pystyy noutamaan.

Soittoaika ma-pe klo 12-13

Sikala Leena044 4457 825

Autio Satu044 4457 648

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
    Suosituksen ulkopuolelle jäävät tässä vaiheessa tilat ja tilanteet, jossa toistuvasti sama toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloihin pidemmäksi aikaa. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset harrastusryhmät, päiväkodit ja koulut. Toimistomuotoiset työyhteisöt ovat myös tämän tyyppisiä yhteisöjä.
    Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.
    Lisätietoja THL:n suosituksesta:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille