Jokilaaksojen kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa

Talviaikataulut astuvat voimaan Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä 9.8.2023. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Pyhäsalmi–Haapajärvi–Nivala–Ylivieska–Oulainen

ELY-keskuksen hankkimia vuoroja kulkee koulupäivinä pääasiassa Pyhäsalmelta Haapajärvelle sekä Nivalasta Oulaisiin, koulujen lomapäivinä taas Pyhäsalmelta Ylivieskaan sekä Ylivieskasta Oulaisiin. Osa vuoroista ajetaan Pyhäjärvellä Ruotasten kautta. Koulupäivinä suurin osa Haapajärveltä Ylivieskaan kulkevista vuoroista on markkinaehtoisia. Useilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on myös Pyhäjärvellä linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Oulaisten ja Nivalan välillä lisätään suoria yhteyksiä koulupäivisin. Oulaisista Ylivieskaan klo 13.55 lähtevää vuoroa jatketaan Nivalaan asti. Lisäksi reitillä käynnistyy kokonaan uusi vuoro, joka lähtee Nivalasta Ylivieskan kautta Oulaisiin klo 15.15. Vuorolta on Ylivieskassa liityntäyhteys Helsinkiin klo 16.34 lähtevään junaan. Muutokset vaikuttavat myös muihin Ylivieskan ja Oulaisten välisten iltapäivävuorojen aikatauluihin. Samalla Helsingistä Ylivieskaan klo 16.49 saapuvalta junalta muodostuu uusi liityntäyhteys Oulaisiin.

Uusia koulupäivisin kulkevia vuoroja käynnistetään myös Ylivieskan ja Nivalan välillä. Ylivieskasta Nivalaan lähtee jatkossa uusi vuoro klo 17.10. Vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä Ylivieskaan klo 16.51 saapuvalta junalta sekä Oulaisista Ylivieskaan klo 17.05 saapuvalta linja-autolta. Nivalasta taas lähtee jatkossa vuoro Ylivieskaan klo 17.50, ja tälle vuorolle on vaihtoyhteys Haapajärveltä Nivalaan klo 17.45 saapuvalta linja-autolta.

Kärsämäki–Haapajärvi–Reisjärvi

Kärsämäen ja Haapajärven välillä ajetaan koulupäivinä kolme sekä Haapajärven ja Reisjärven välillä neljä vuoroa kumpaankin suuntaan. Yksittäisiä liityntäyhteyksiä on Haapajärvellä junaliikenteeseen sekä Kärsämäellä linja-autojen kaukoliikenteeseen.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Ylivieskan ja Alavieskan, Kalajoen, Oulaisten tai Sievin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Liikenne Huovari Oy:n ja Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Bussipysäkki.