Hinku-kunnat ovat jälleen mukana Nollapäästöpäivässä (Zero Emissions Day) 21.9.2020

Mikä kunta on tänä vuonna ahkerin Ilmastodieetin käyttäjä? Viime vuonna Lohjan kaupungissa laskuria käytettiin eniten. Leikkimielinen kisa alkakoon! 

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Nollapäästöpäivä on loistava tilaisuus kannustaa Hinku-kunnissa kuntalaisia vähähiiliseen kulutukseen ja tehdä tunnetuksi Ilmastodieetti-laskuria. SYKE seuraa laskurin käyttäjien kokonaismäärää kaikissa Hinku-kunnissa aikavälillä 1.9.2020–17.9.2020. Tulokset julkistetaan Nollapäästöpäivänä ma 21.9.2020. Aktiivisemmat käyttäjäkunnat nostetaan SYKEn viestinnän kautta näkyviin. Laskurin käyttöä tullaan edistämään Hinku-kunnissa myös Nollapäästöpäivän jälkeen. 

Ilmastodieetti-laskuri: https://ilmastodieetti.ymparisto.fi/ilmastodieetti/

Ilmastodieetti-laskuri 

Ilmastodieetti-laskurilla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja muusta kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen yhden vuoden aikana. Laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen päästöt syntyvät sekä antaa omien vastausten perusteella valikoituja vinkkejä siihen, miten hiilijalanjälkeä voi konkreettisilla, pienillä ja suurilla teoilla pienentää.

hiili