Haapajärven kaupungin linjaukset koronaviruksen leviämisvaiheessa 30.11.2020

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä on kokouksessaan lauantaina 28.11.2020 todennut Pohjois-Pohjanmaan olevan epidemian leviämisvaiheessa.

Haapajärven kaupungin johtoryhmä on kokouksessaan maanantaina 30.11.2020 tehnyt linjauksia leviämisvaiheen toimenpiteistä Haapajärvellä.

Haapajärven kaupungin julkiset tilat:
Kaupungintalo on suljettuna 26.11. - 18.12.2020. Kaupungintalon työntekijöistä suurin osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Koulujen liikuntasalit ovat suljettuna 30.11. -18.12.2020

Monitoimitalo on suljettuna 30.11. – 18.12.2020

Nuorisotila on suljettuna 30.11.-18.12.2020.
Uimahallin liikuntasali on suljettuna 30.11. – 18.12.2020
Uimahalli  Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.


Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Lehtisali on suljettuna 18.12. saakka.
Kirjastoauto liikennöi normaalisti.


Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan palvelurajoituksista
www.jokilatvanopisto.fi(ulkoinen linkki)

Opetuksen järjestäminen
Haapajärven lukio siirtyy etäopetukseen 2.12.2020 lukien syyslukukauden loppuun saakka.

Perusopetus jatkaa lähiopetuksessa toistaiseksi. Kaupunki on varautunut tarvittaessa siirtymään etäopetukseen 4-9 -luokkien osalta. Huoltajia tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi.

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu tiukentuneiden hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Tiukentuneista rajoituksista ja suosituksista on tiedotettu varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.


Yleisötilaisuudet
Suosittelemme, että sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Aluehallintovirasto antaa asiasta tarkempia ohjeistuksia.

Etätyösuositus
Haapajärven kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

Etäkokouskäytännöt
Haapajärven kaupungin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä
Alueellinen koordinaatiotyöryhmän suositusten mukaisesti Haapajärven kaupunki suosittelee 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua. 12-17 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Yksityistilaisuudet
Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

Maskin käyttö 
Haapajärven kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.

Alueellisen koordinaatioryhmän tiedote 29.11.2020

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi leviämisvaiheen suosituksista Pohjois-Pohjanmaalle (ppshp.fi)


Haapajärven kaupungin johtoryhmä