Yleisötapahtumat

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kirjasto
Kauppakatu 19, Haapajärvi

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Emilia Tiiton esikoisrunokokoelman julkistamistilaisuus
Emilia Tiitoon runokokoelman julkistamistilaisuus Haapajärven kirjastossa to 13.6.2024 klo 17.30. Tervetuloa tapaamaan runoilijaa!
 
Haapajärveltä lähtöisin olevan Emilia Tiiton esikoisrunokokoelma Pikkusisko on yöperhonen julkaistaan kesäkuun alussa. Vuodenaikojen kaanonissa etenevät runot kertovat aikuisuuden kynnyksellä tasapainoilemisesta ja mielentuntemusten yksityiskohtaisesta tarkkailemisesta. Ennen kaikkea runot pohtivat kasvamista.
 
Runojen keskiössä on itsenäistyvä pikkusisko, joka kipuilee yksin jäämisen ja yöllisten ajatusleikkien rajamailla. Perhesuhteet muuttuvat, eikä pikkusisko ole enää varma, voiko unettoman yön jälkeen sarastaa uusi aamu. Muuttuuko kaiken ohella oma minuus – eihän se ennallaankaan voi pysyä? Tiitto on kirjoittanut kokoelman runot vuosina 2018–2021.
 
Emilia Tiitto (s. 1999) on filosofian maisteri, toimittaja ja pikkusisko. Tällä hetkellä Tiitto asuu Oulussa, mutta hänen lapsuusmaisemansa löytyy Pohjois-Pohjanmaalta Haapajärveltä. Suomen kieltä pääaineenaan ja kirjallisuutta sivuaineenaan opiskellut Tiitto perehtyi yliopisto-opinnoissaan erityisesti monimediaiseen luovaan kerrontaan ja proosakerrontaan.
 
”Mutta nyt olen taas menneessä, vuosien takana, miettimässä tulenko koskaan muuttumaan vai muutunko vain, jotta voin palata ennalleni.”
| Haapajärvi
| -
| Haapajärven tori
| Haapajärven kirjasto