Näyttelyt

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kirjasto

Järjestäjä

Jokilaaksojen musiikkiopisto
VILLI SINFONIA - Lasitaidetta Dan Brownin Villi Sinfonia -kirjan ja -sävellyksen innoittamana

Haapajärven kirjastossa nähdään lokakuussa lasitaidenäyttely, jonka inspiraation lähteenä on ollut Dan Brownin ”Villi Sinfonia” kirja ja sävellys. Lasitaideprojekti toteutettiin Jokilaaksojen musiikkiopistossa Haapajärven toimipisteessä lukuvuonna 2020-2021 Yleisen musiikkitiedon ryhmässä.

Jokainen oppilas valitsi sinfonian kuuntelun ja kirjan lukemisen jälkeen kirjan hahmoista itseään kiinnostavan hahmon, jonka he valmistivat lasista musiikkiopiston rehtorin, lasitaiteilija Heidi Veikkolan ohjauksessa.  Kukin oppilas teki omasta hahmostaan esittelyvideon, jotka ovat nähtävissä näyttelyssä.

Sävellyksen ja musiikin hahmotusaineiden lehtori Sanna Ahvenjärven ohjauksessa kuunneltiin teosta, pohdittiin dramaturgiaa ja valittiin musiikit päivä-, yö- ja merijaksoihin. Oppilaat keksivät tarinoita, joissa eläinhahmot seikkailevat keskenään. Oppilaiden keksimät tarinat olivat juonena animaatioille, jotka videokuvaaja Tero Mononen Tarinamaailmasta toteutti. Projektin työstöprosessi taltioitiin ja Mononen teki siitä myös videon, joka on nähtävissä näyttelyssä.

Näyttelyn avajaiset ovat ma 3.10. klo 16. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina ja sinne on vapaa pääsy.

TERVETULOA!

| Haapajärven kirjasto
| Isokatu 20
| https://app.vooler.fi/lakeus-arki
| Haapajärven jäähalli
Kauppakatu 19, Haapajärvi