Näyttelyt

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kirjasto

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Kuvittajan kapsäkki - Marika Maijalan kuvitukset tien päällä

Marika Maijalan kuvitusnäyttely avaa Haapajärven näyttelyvuoden 2022.


Haapajärveltä lähtöisin olevan Marika Maijalan kuvissa seikkailevat sympaattiset henkilöhahmot ja arkiset tilanteet rönsyilevät satumaisiin maailmoihin. Oulun taidemuseon kokoama kiertonäyttely esittelee taiteilijan kuvitusoriginaaleja, luonnoksia ja pienikokoisia teoksia.


Vuodesta 2004 lähtien kuvituksia tehnyt Maijala on sanonut, että kirjallisuudella on ollut hänelle lapsuudesta saakka tärkeä merkitys. Se on ollut omaa elämää rikastava portti toisiin maailmoihin sekä kokemuksiin. Kuvitusta tehdessään Maijala kuvittelee tarinoiden ympärille maailmat; henkilöiden elinympäristöt ja tapahtumapaikat syntyvät mielikuvituksessa ja siirtyvät paperille vaihtelevin tekniikoin.


Viuhuva, voimakas liituviiva, sekä valuvan suurpiirteinen siveltimen jälki ovat taiteilijan viimeaikaisten kuvitusten tunnusmerkistöä. Henkilöhahmojen ilmeet ja kehonkieli ilmaisevat tarkasti tunteita ja yksityiskohtaiset näkymät sisä- ja ulkotiloihin herättävät kuvien maailmat eloon. Kuvittajan kapsäkki -kiertonäyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosien 2017–2021 välillä ja niiden tekniikat vaihtelevat vahaliiduista öljypastelleihin ja vesiväreistä tussitöihin.


Tällä hetkellä taiteilija Marika Maijala (s. 1974, Haapajärvellä) työskentelee Helsingissä Harakan saaren taiteilijatalossa. Hän kuvittaa ja kirjoittaa lastenkirjoja, tekee animaatioita, maalaa ja piirtää sekä toimii monialaisessa Harakka Kollektiivi -taiteilijaryhmässä. Työstään kuvittajana hänet on palkittu mm. Rudolf Koivu -palkinnolla kaksi kertaa ja hänen debyyttikirjansa lastenkirjailijana oli Pohjoismaiden Neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkintoehdokkaana. Kuvitustaiteen valtionpalkinto hänelle myönnettiin vuonna 2020. Maijalan kuvittamia kirjoja on Suomen lisäksi julkaistu mm. Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Koreassa, Espanjassa ja Kiinassa.

Marika Maijalan Kuvittajan kapsäkki on Oulun taidemuseon ensimmäinen kiertonäyttely vuodelle 2022.
 

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Vitriinissä ja pöydällä on esillä Marika Maijalan kuvittamia kirjoja. Näyttelyssä noudatetaan vallitsevia koronaohjeistuksia.

Tervetuloa!

| Haapajärvi
| Haapajärven tori
Torstai
| Haapajärven kirjasto
| Haapajärven ravirata
Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi