Näyttelyt

Päättyy

Tapahtumapaikka

Presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo avoinna

Presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin 30. 6. – 8.8.2021. Museoon pääsee tutustumaan kesätyöntekijöiden opastuksella ke – pe klo 11 – 17, la klo 12 – 16 ja su klo 12 -15. Esittelijöinä toimivat haapajärviset nuoret.

Kesän uutuutena lapsuudenkotimuseolla on kosketusnäyttö, jonka avulla pääsee tutustumaan museosta ja presidentti Ståhlbergistä kertoviin teksteihin, kuviin ja videoihin. Laitteella voi tutustua myös Erkki Sakari Heinosen taiteeseen, Mika Myllylän palkintokokoelmaan ja kaupungin teeastiakokoelmaan.

Museolla on myynnissä Heikki Roiko-Jokelan uutuuskirja, Kriisien värittämät vuodet, Kaarlo Juho Ståhlbergin presidenttikauden ulkopolitiikka 1919 – 1925, sekä Pekka Hallbergin, Ståhlbergin juhlavuonna 2019 julkaistu, Oikeusvaltio maailman tuulissa. Kirjojen tuotto käytetään museon kunnostamiseen ja ylläpitoon.

Presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo on mukana presidenttipolku -hankkeessa, joka on osa Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkiohjelmaa.

| Haapajärven kulttuurisali
| Haapajärven kirjasto
| Monitoimitalo
Ronkaalankuja 4, 85800 Haapajärvi