Näyttelyt

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kirjasto

Järjestäjä

Jokilatvan opisto, taiteen perusopetus ja kulttuuripalvelut
Iloista värinää! - Taiteen perusopetuksen oppilastöiden näyttely

Esillä on lasten ja nuorten tekemää kuvataidetta ja käsitöitä. Teokset ja työt on tehty lukuvuoden 2020-21 aikana taiteen perusopetuksen opinnoissa. Näyttelyssä on piirustuksia ja maalauksia sekä kolmiulotteisia teoksia.

Näyttelyssä esillä olevissa töissä tulee näkyviin lasten ja nuorten valloittava luovuus ja käsillä tekemisen ilo, into kokeilla rohkeasti ja toteuttaa omia näkemyksiään. Työt kertovat lasten ja nuorten kokemuksista, elämyksistä, unelmista ja ajatuksista. Värit ovat yksi kieli, jonka avulla voi kertoa erilaisista tunteista ja omasta ajatusmaailmasta. Värit koetaan henkilökohtaisesti ja jokaiseen ne vaikuttavat eri tavalla. Omia näkemyksiä viestitään visuaalisesti myös muodon avulla, joka syntyy käsien ja silmien yhteistyöllä. Muodon avulla annetaan teokselle hahmo, ilmiasu – näkyvä olomuoto.

Värien ja muodon kielet kertovat näyttelyn maalauksissa esimerkiksi tarinaa lemmikkieläimistä: Tällainen se unelmieni koira olisi, tai tällainen se meidän kissa on luonteeltaan. Käsitöissä esimerkiksi kerrotaan tarinaa voimaeläimestä.  Kuvansiirron kautta eläimen kuva pääsee koristamaan kasseja/pusseja.  Kierrätystarinoita löytyy vanhoista kartoista punotuista koreista.

 

| Haapajärven kirjasto
| Haapajärvi
| Haapajärvi
| Verkossa
Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi