Musiikki

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kulttuurisali

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Mikko Iivanainen: A River Runs Through It - levynjulkaisukonsertti

Konsertti juhlistaa kitaristi Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia, jolla Iivanainen on heittäytynyt itselleen täysin uuteen projektiin sooloartistina. Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia.

Sooloprojekti on Iivanaisen pitkäaikainen haave. Luottaminen omiin sävellyksiin ja soittoon on vaatinut paljon työtä. "Olen hakenut harjoittelun kautta luottoa myös vähäeleisyyteen. Yhtä lailla kuin teknisen osaamisen kehittäminen on tärkeää, niin tärkeämpää on kuitenkin se musiikin tekijä x. Sitä, mitä ei voi selittää eikä kirjoittaa nuotille. Sanotaanko sitä sitten sieluksi? Mistä se koostuu? On ollut hieno matka sitä selvitellessä, ja matka jatkuu."

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity sekä Loco Motife. Ajankohtaisia kokoonpanoja ovat myös Johanna ja Mikko Iivanainen duo sekä kvartetti yhdessä Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan kanssa. Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä “Last Room” vuonna 2014.

Lue tuore Helsingin Sanomien arvostelu: https://www.hs.fi/nyt/art-2000006410650.html?share=57c8ff4e150e7a7372b2afd12150bc95

 

Esityksessä on väliaika. Väliajalla ja ennen esitystä yleisöä palvelee lukiolaisten Cafe Bryssel.

Lippu 15,-

Liput ennakkoon Haapajärven kirjastosta ja 30 min. ennen esityksen alkua ovelta, Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi

 

TERVETULOA!

 

Katso Mikon videokoosteet:

https://www.youtube.com/watch?v=IzeIRrb-DVU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=nx8_O0suovY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=jg80q9S7ZLs

 

| Haapajärven kirjasto
| Lähtöpaikka on Ronkaalan urheilukenttä
| Haapajärven kulttuurisali
Kauppakatu 19