Musiikki

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kulttuurisali

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Tango del norte: Matkalla Buenos Airesiin

Tango del norte on  vuonna 2011 perustettu argentiinalaiseen tangomusiikkiin ja eteläamerikkalaiseen folkloreen erikoistunut yhtye, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin tangoyhtyeenä ja konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin. Euroopassa Tango del norte on ehtinyt esiintyä Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla, Puolassa.

Tällä hetkellä Tango del norte yhdistelee musiikissaan ainutlaatuisella tavalla eri musiikkityylejä, luoden uudenlaisia versioita pääasiassa eteläamerikkalaisesta tango- ja folkloremusiikista. Tango del norte on tehnyt yhteistyötä myös useiden kansainvälisten huippulaulajien, kuten Martin Alvaradon, Romina Biancon, Angelika Klasin ja Sandra Lunan kanssa. Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä "Raíces de pasión", yhdessä argentiinalaisen laulajan, Romina Biancon, kanssa ja kesällä 2018 julkaistiin duolevy, "Solos & Duos". Yhtyeen toinen perustajajäsen, bandoneonisti Sami Pirttilahti voitti elokuussa 2018 maailman suurimman bandoneonkilpailun, "Che Bandoneon International Competition", Vermontissa Yhdysvalloissa.

Matkalla Buenos Airesiin - konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Tunnelmat vaihtelevat tutuista tangosävelmistä Astor Piazzollan musiikin kautta myös Suomessa vähemmän soitettuihin tango- ja kansanmusiimelodioihin. Tango del norte vie kuulijansa matkalle aitoon buenosairesilaiseen tunnelmaan!

Liput 12,- ennakkoon Haapajärven kirjastosta ja 30 min. ennen esityksen alkua ovelta, Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi.

| Haapajärvi
| Haapajärven kirjasto
| Ronkaalankuja 4
| Vaihtuvat paikat ympäri Haapajärveä sekä K.J.Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo ja kaupungintalo
Kauppakatu 19