Taitava Haapajärvi

Taitava Haapajärvi 2022 -tapahtuman haku käynnistyy

Osaatko soittaa, laulaa, tanssia tai näytellä? Onko beatboxaus, akrobatia, sirkus, lausunta, säveltäminen, koreografioiden tekeminen tai muu esittävän taiteen laji sinun juttusi? Nyt on aika tuoda kyvyt esiin ja hakea Taitava Haapajärvi -tapahtuman esiintyjäksi. 

Taitava Haapajärvi on haapajärvisille taiteentekijöille suunnattu kykytapahtuma. Ensimmäinen Taitava Haapajärvi -tapahtuma piti järjestää keväällä 2020. Koronapandemia esti kuitenkin tapahtuman järjestämisen. Samoin kävi keväällä 2021. Kolmas kerta toden sanoo ja ensimmäinen Taitava Haapajärvi -tapahtuma näkee päivänvalon 23.4.2022 Haapajärven kulttuurisalissa ja kirkossa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Haapajärven kaupunki, Jokilaaksojen musiikkiopisto, Jokilatvan opisto ja Tanssiopisto Uusikuu. Myös Haapajärven seurakunta osallistuu yhteistyössä toteutettavaan tapahtumaan.

Tapahtumaan haetaan hakukaavakkeella ja video- tai äänitallenteella. Hakuaikaa on 11.2.2022 asti. Esittävien taiteiden ammattilaisista koostuva raati valitsee esiintyjät hakemusten perusteella. Hakea voivat kaikki nuoret ja aikuiset Haapajärvellä asuvat esittävien taiteiden harrastajat genrestä riippumatta.

Taitava Haapajärvi ei ole kilpailu vaan mahdollisuus tuoda omat kyvyt esille ja saada asiantuntijoiden palautetta. Tyyli on vapaa ja osallistujiksi toivotaankin mahdollisimman laajaa kattausta erilaisia musiikintekijöitä, tanssijoita ja muita esiintyjiä, jotka eivät vielä ole laajasti tunnettuja.

Tapahtuman säännöt ja linkki ilmoittautumiskaavakkeeseen löytyy Haapajärven kaupungin nettisivuilta www.haapajarvi.fi/taitava-haapajarvi . Lisätietoja antavat järjestäjätahojen opettajat ja Haapajärven kaupungin kulttuurituottaja.

 

       

 

 

 

TAITAVA HAAPAJÄRVI SÄÄNNÖT

 1. Taitava Haapajärvi -tapahtumaan voivat hakea kaikki haapajärviset esittävän taiteen tekijät taiteen lajista riippumatta. Tapahtumassa ei ole tyyli- tai genrerajoituksia.
 2. Tapahtuma on tarkoitettu Haapajärvellä asuville vähintään 12 vuotta täyttäneille henkilöille. Ryhmissä sallitaan poikkeama ikärajasta, kunhan 2/3 ryhmän jäsenistä on 12 – 100 -vuotiaita.
 3. Tapahtumaan haetaan hakukaavakkeella ja video- tai äänitallenteella tammikuun 2022 aikana. Hakuaikaa on jatkettu 11.2.2022 asti. Linkki kaavakkeeseen: https://forms.gle/jHdXXDutGuRSKVZg7
 4. Tapahtuman osallistujat valitaan karsinnan kautta, editoimattomien video- tai äänitallenteiden pohjalta. Tallenteen maksimipituus on 2,5 min. Esitettävä katkelma voi olla mistä tahansa kohtaa esitystä. Tallennetiedosto nimetään esittäjän ja esitettävän kappaleen, teoksen tms. nimellä. Tallenteiden tulee olla raadille käytettävissä 11.2.2022 mennessä.
 5. Raati ilmoittaa hakemusten pohjalta tapahtumaan valitut esiintyjät viimeistään 4.3.2022.
 6. Tapahtumassa esitettävä kappale, teos tms. voi olla eri kuin hakuvaiheen video- tai äänitallenteella.
 7. Tapahtumassa esitettävän ohjelman maksimikesto on 10 minuuttia. Esitettävän kappaleen, teoksen tms. kesto ja nimi tulee olla raadin tiedossa viimeistään 21.3.2022.
 8. Mahdollisen säestäjän jokainen esiintyjä huolehtii itse.
 9. Kulttuurisalissa on perusäänentoisto sähköisille instrumenteille ja mikrofoneille, perusvalaistus teatterivaloilla sekä rajoitettu mahdollisuus käyttää taustaprojisointeja videotykin välityksellä.
 10. Tapahtuman raati antaa kaikille tapahtumaan valituille esiintyjille kirjallisen palautteen. Palaute toimitetaan sähköpostilla tapahtuman jälkeen. Järjestäjät eivät voi kuitenkaan taata ammattimaisen palautteen antamista kaikille taiteen lajeille.
 11. Tapahtuma ei ole kilpailu, siinä ei ole sarjajakoja eikä siinä jaeta palkintoja. (Järjestäjät varaavat mahdollisuuden myöntää stipendejä tai kunniakirjoja)
 12. Tapahtuman järjestäjät varaavat mahdollisuuden kuvata esiintyjiä ja julkaista kuvia omissa tiedotuskanavissaan.
 13. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

 

 

 

 

Valitettavasti joudumme perumaan vuoden 2021 Taitava Haapajärvi -tapahtuman yhä jatkuvan koronapandemian vuoksi. Pyrimme toteuttamaan tapahtuman la 23.4.2022.

Vuoden 2020 Taitava Haapajärvi - tapahtuma on peruttu koronaepidemian vuoksi. Tapahtuma siirtyy järjestettäväksi vuoden päästä. Uusi tapahtuma-aika on la 17.4.2021.

Tapahtumaan jo valitut esiintyjät ovat mukana automaattisesti. Uusi hakemuksia vastaanotetaan myös. Linkki ilmoittautumiskaavakkeeseen sivun alareunassa.

 

 

Vuoden 2020 Taitava Haapajärvi -tapahtuman esiintyjät on valittu. Tervetuloa kuuntelemaan la 18.4. klo 14.00 alkaen Haapajärven kirkkoon ja kulttuurisaliin.

 

Ohjelma:

Haapajärven kirkko klo 14

 1. Amalia Jaakonaho    

 2. Aurinkokori, joht. Riikka Sikala       

 3. Emilia Lappalainen    

 4. Iida Sikala ja Veera Ranua                  

TAUKO. Siirtyminen Kulttuuritaloon, jossa yleisöä palvelee lukiolaisten Café Bryssel.

Haapajärven Kulttuurisali klo 15.15

 1. Jennina Salmela         

 2. Tiia Huovila                 

 3. Semplice                       

 4. Patrik Heikkinen

Raadin puheenvuoro ja tilaisuuden päätös

 

Esiintyjät saavat asiantuntijaraadin kirjallisen palautteen esityksestään. Raadissa ovat Mari Kaasinen-Annanperä, Pekka Piironen ja Tuula Jämsä.

Kulttuuritalon äänentoistosta vastaa Tapio Lappalainen

Tilaisuuden juontavat Jussi Paananen ja Soili Pentikäinen

 

Taitava Haapajärvi

Haapajärven kaupungin kulttuuripalvelut ja sivistyspalvelut, Jokilaaksojen musiikkiopisto sekä Jokilatvan opisto järjestävät yhteistyössä haapajärvisille taiteentekijöille suunnatun kykytapahtuman ”Taitava Haapajärvi”. Tapahtuma pidetään Kulttuurisalissa ja Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa lauantaina 18.4.2020 alkaen klo 14. Ensimmäisellä kerralla tapahtumaan haetaan karsintojen kautta erilaisia musiikintekijöitä, mutta jatkossa tapahtumaan voivat osallistua kaikkien taiteenalojen osaajat.
Taitava Haapajärvi -tapahtuman tarkoituksena on nostaa esille paikkakunnan omia taitavia taiteentekijöitä kaupungin ja eri oppilaitosten yhteisessä tapahtumassa. Osallistujat valitsee järjestäjätahojen edustajista koottu raati marraskuun 2019 loppuun mennessä toimitettujen video- tai äänitallenteiden pohjalta. Tapahtumaan voivat hakea kaikki solistit, ryhmät, säveltäjät ym. musiikintekijät genrestä riippumatta.

 

Taitava Haapajärvi säännöt

 1. Taitava Haapajärvi -tapahtumaan voivat hakea kaikki solistit, ryhmät, säveltäjät ym. musiikintekijät genrestä riippumatta. Tapahtumassa ei ole tyyli- tai genrerajoituksia.

 2. Tapahtuma on tarkoitettu Haapajärvellä asuville vähintään 12 vuotta täyttäneille henkilöille. Ryhmissä sallitaan poikkeama ikärajasta, kunhan 2/3 ryhmän jäsenistä on 12 – 100 -vuotiaita.

 3. Tapahtumaan haetaan hakukaavakkeella ja video- tai äänitallenteella. (Linkki alla)

 4. Tapahtuman osallistujat valitaan karsinnan kautta, editoimattomien video- tai äänitallenteiden pohjalta. Tallenteen maksimipituus on 2,5 min. Esitettävä katkelma voi olla mistä tahansa kohtaa kappaletta. Tallennetiedosto nimetään esittäjän ja esitettävän kappaleen nimellä. Tallenteet tulee toimittaa raadille 30.11.2019 mennessä.

 5. Tapahtumassa esitettävä kappale voi olla eri kuin hakuvaiheen äänitallenteella.

 6. Tapahtumassa esitettävän ohjelman maksimikesto on 10 minuuttia. Esitettävän kappaleen kesto tulee olla raadin tiedossa viimeistään joulukuun 2019 lopussa.

 7. Mahdollisen säestäjän jokainen esiintyjä huolehtii itse.

 8. Tapahtumassa sähköisille instrumenteille ja mikrofoneille on paikan päällä perusäänentoisto.

 9. Raati ilmoittaa hakemusten pohjalta tapahtumaan valitut esiintyjät tammikuun lopussa 2020.

 10. Tapahtuman raati antaa kaikille tapahtumaan valituille esiintyjille kirjallisen palautteen. Palaute toimitetaan sähköpostilla tapahtuman jälkeen.

 11. Tapahtuma ei ole kilpailu, siinä ei ole sarjajakoja eikä siinä jaeta palkintoja. (Järjestäjät varaavat mahdollisuuden myöntää stipendejä tai kunniakirjoja)

 12. Tapahtuman järjestäjät varaavat mahdollisuuden kuvata esiintyjiä ja julkaista kuvia omissa tiedotuskanavissaan.

 13. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

 

Linkki ilmoittautumiskaavakkeeseen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScV_S41XN1Q6_nLT7cujDnklj0gsCTANtL9MLY5nmcCqjlrAw/viewform?vc=0&c=0&w=1

Äänitallenteet toimitetaan ensisijaisesti sähköisinä linkkeinä. Jos haluat toimittaa äänitallenteen muistitikulla, toimita se Haapajärven kulttuuripalveluihin nimelläsi varustettuna. Kulttuuripalavelut, Kirkkokatu 2 (3. krs), 85800 Haapajärvi. Mukaan tunnus: Taitava Haapajärvi.