Koronatiedotus

Kaupunki tulee julkaisemaan koronaviruksen aiheuttamista erityisjärjestelyistä Haapajärven kaupungin toiminnoissa tällä sivustolla.

Pohjois-Pohjan aluehallintovirasto: Tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös ajalle 12.4. - 25.4.2021 koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Päätös ajalle 12.4. - 25.4.2021


Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä


Kaupungintalon ovet pidetään suljettuna 25.4.2021 saakka.
Palvelemme asiakkaita ajanvarauksella, sähköpostitse tai puhelimitse ao. henkilön suoravalintanumeroon, soittamalla virka-aikana.

Kaupungin palvelunumero 044 4456 400 palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00.

Haapajärven kaupungin linjaukset koronarajoituksiin, päivitetty 9.4.2021

Koronatiedotus, päivitetty 9.4.2021

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän linjauksen mukaan epidemia on alueella perustasolla, suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 25.4.2021 asti, sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön aluehallintoviraston 9.4.2021 antamalla päätöksellä.  
Tämä päätös koskee myös Haapajärven kaupungin tiloissa tapahtuvaa toimintaa.

Haapajärven kaupungin julkiset tilat:
Kaupungintalo on suljettuna.  Kaupungintalon työntekijöistä osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Koulujen liikuntasalit
Jatketaan alle 18-vuotiaiden ohjattua kerho- ja ryhmäharrastustoimintaa hygieniaohjeistukset huomioon ottaen. Toiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. Harrasteryhmät vastaavat siitä, että vuorojen vaihtuessa ryhmät eivät kohtaa, noudatetaan annettuja ohjeita.

Monitoimitalo
Jatketaan tilojen käyttöä paikallisille lajiliittojen alaisille seuroille alle 18 -vuotiaille lapsille ja nuorille säännöllisiä harjoituksia varten, hygieniaohjeistukset huomioon ottaen. Toiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa. Harrasteryhmät vastaavat siitä, että vuorojen vaihtuessa ryhmät eivät kohtaa, noudatetaan annettuja ohjeita. Tilan käytöstä on annettu erilliset ohjeet seuroille / valmentajille.

Nuorisotila avataan rajoitetusti ajanvarauksella.

Uimahallin liikuntasali on suljettuna ulkopuolisilta.
Uimahalli  
Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.

Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Lehtisali on suljettuna 25.4.2021 saakka.
Kirjastoauto liikennöi normaalisti.

Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan palvelurajoituksista
www.jokilatvanopisto.fi(ulkoinen linkki)

Opetuksen järjestäminen
Alakoulut, yläkoulu ja lukio jatkavat lähiopetuksessa.

Huoltajia tiedotetaan Wilman kautta.
Yli 12 -vuotiailla on vahva maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla / opiskelijoilla.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu voimassa olevien hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Rajoituksista ja suosituksista tiedotetaan varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.

Yleisötilaisuudet
Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 10  henkilöön.

Etätyösuositus
Haapajärven kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

Etäkokouskäytännöt
Haapajärven kaupungin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä
Haapajärven kaupunki suosittelee, että 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta pysyy edelleen keskeytettynä.
Edustus-, kilpa- ja huippu-urheilijoille voidaan myöntää harjoittelumahdollisuudet erillisin järjestelyin.

Yksityistilaisuudet
Osallistujamääräksi suositellaan rajattavaksi 10 henkilöön.

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

Maskin käyttö
Haapajärven kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.

Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan nyt valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.


Haapajärven kaupungin valmiuden johtoryhmä