Kauppiasparille muutto takaisin kotiseudulle tuli positiivisena yllätyksenä
Kun Samuli Aholaa ja Viola Kantolaa pyydettiin syksyllä 2018 kauppiaiksi Haapajärven K-Supermarketiin, tarjousta ei tarvinnut pyöritellä kauaa. Takaisin kotiseudulle oli ilo palata.

 

Valmistuessaan toukokuussa 2018 Keskon kauppiasvalmennuksesta Samuli Ahola ei tiennyt, minne tie veisi seuraavaksi. Elokuussa mies sai kuitenkin mieluisan puhelinsoiton: Haapajärven K-Supermarketiin kaivattiin uutta kauppiasta. Samuli ja Viola tekivät päätöksen kotiseudulle paluusta saman päivän aikana.

-Tämä on meille ensimmäinen oma kauppapaikka. Takaisin muutto tuli täytenä yllätyksenä, mutta positiivisena sellaisena. Ajatuksena meillä on koko ajan ollut, että aloittaisimme kauppiaina tällaisessa pienemmässä K-Marketissa, Samuli kertoo.

-Haapajärvellä asuvia sukulaisia ja tuttuja tuli aiemmin nähtyä harvoin, kun itse asui muualla. Tämä meni oikein mukavasti, että näemme nyt heitäkin useammin, Viola toteaa.

Ilmeeltään uudistunut kaupunki

Haapajärveltä poissa vietettyjen vuosien aikana Samuli ja Viola ehtivät asua niin Oulussa, Turussa kuin Tampereellakin opiskellen ja kaupoissa työskennellen. Paluumuuttajien silmissä Haapajärvi on kehittynyt kaupunkina.

-Yleisilme on selvästi muuttunut. Katuja on pistetty kuntoon ja ilmapiiri on eteenpäin suuntaava. Myös uusi kauppakeskus Stoolperi, jossa meidänkin kauppamme toimii, on iso osa uutta ilmettä, Samuli huomauttaa. Suurempien kaupunkien jälkeen Samuli ja Viola arvostavat Haapajärvessä ennen kaikkea arjen helppoutta ja turvallisuutta. Liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa, kun aikaa ei kulu turhaan ruuhkissa. Lisäksi alueen liikuntamahdollisuudet ja luonto saavat pariskunnalta kiitosta.

Yrittäjähenki nostaa koko kaupungin elinvoimaa

Yrittäjänä toimiminen Haapajärvellä on Violan ja Samulin mukaan mielenkiintoista.

-Yrittäjäksi oli mukava ryhtyä, kun tiesi, millaiseen paikkaan on tulossa, Viola kertoo.

-Asiakkaissa on paljon entuudestaan tuttuja.

Pariskunta kertoo, että yhteishenki Haapajärven yrittäjien kesken on hyvä. Myös kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa. Alueen elinvoimaisuutta pyritään nostamaan yhdessä. Myös Samuli ja Viola pyrkivät tukemaan yhä enemmän paikallista toimintaa ottamalla kauppaansa myyntiin lähiruokaa. Paikallisia tuotteita pystytään hankkimaan hyllyihin nopeallakin aikataululla. Pitkän tähtäimen tavoitteena kauppiasparilla on kehittää kauppaa eteenpäin ja tarjota haapajärvisille entistä parempi ruokakauppa.