Haapajärven kaupungin linjaukset koronaviruksen leviämisvaiheessa 16.12.2020

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä kokoontui 15.12.2020:  "Epidemiatilanne on edennyt suotuisaan suuntaan niin, että tartuntojen kokonaismäärä on laskussa. Olemme kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa eikä sairaalapotilaiden määrä ole kääntynyt laskuun. Aiempaa suurempi osa tartuntojen alkuperästä jää selvittämättä. Riski tartuntojen kokonaismäärän lisääntymiseen tulee kasvamaan joulun aikaan ihmisten lisääntyvät liikkumisen vuoksi."

Haapajärven kaupungin johtoryhmä on kokouksessaan keskiviikkona 16.12.2020 tehnyt linjauksia leviämisvaiheen toimenpiteistä Haapajärvellä. 

Haapajärven kaupungin julkiset tilat:

Kaupungintalo on suljettuna 18.1.2021 asti. Kaupungintalon työntekijöistä osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.
Koulujen liikuntasalit ovat suljettuna ulkopuolisilta 18.1.2021 asti
Monitoimitalo on suljettuna ulkopuolisilta 18.1.2021 asti
Nuorisotila on suljettuna 18.1.2021 asti
Uimahallin liikuntasali on suljettuna ulkopuolisilta 18.1.2021 asti
Uimahalli  
Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.


Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Lehtisali on suljettuna 18.1.2021 saakka.
Kirjastoauto liikennöi normaalisti.


Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan palvelurajoituksista
www.jokilatvanopisto.fi(ulkoinen linkki)

Opetuksen järjestäminen
Haapajärven lukiossa ja yläasteella on vahva maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla / opiskelijoilla.

Perusopetus jatkaa lähiopetuksessa toistaiseksi. Kaupunki on varautunut tarvittaessa siirtymään etäopetukseen 4-9 -luokkien osalta. Huoltajia tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi.

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu tiukentuneiden hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Tiukentuneista rajoituksista ja suosituksista on tiedotettu varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.


Yleisötilaisuudet
Suosittelemme, että sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Aluehallintovirasto antaa asiasta tarkempia ohjeistuksia.

Etätyösuositus
Haapajärven kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

Etäkokouskäytännöt
Haapajärven kaupungin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä
Alueellinen koordinaatiotyöryhmän suositusten mukaisesti Haapajärven kaupunki suosittelee 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua. 12-17 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Yksityistilaisuudet
Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

Maskin käyttö
Haapajärven kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.

Haapajärven kaupungin johtoryhmä toivottaa Haapajärven kaupungin asukkaille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

 Alueellisen koordinaatioryhmän tiedote 15.12.2020

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi leviämisvaiheen suosituksista Pohjois-Pohjanmaalle (ppshp.fi)


Haapajärven kaupungin johtoryhmä