Haapajärven kaupungin linjaukset koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ajalle 18.1.2021-1.2.2021

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kiihtymisvaiheen suosituksista Pohjois-Pohjanmaalle (ppshp.fi)

Ohjeita ja rajoituksia voidaan joutua muuttamaan nopealla aikataululla, mikäli valtion ohjeistus tai Pohjois-Pohjamaan koordinaatioryhmän suositukset muuttuvat.

Seuraavat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa ajalla 19.1.-1.2.2021
 

Haapajärven kaupungin julkiset tilat:

Kaupungintalo on suljettuna 1.2.2021 asti. Kaupungintalon työntekijöistä osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Koulujen liikuntasalit ovat suljettuna ulkopuolisilta 1.2.2021 asti

Monitoimitalo avataan 20.1.2021 alkaen rajoitetusti paikallisille lajiliittojen alaisille seuroille alle 18 -vuotiaille lapsille ja nuorille säännöllisiä harjoituksia varten. Tilan käytöstä annetaan erilliset ohjeet seuroille / valmentajille.

Nuorisotila on suljettuna 1.2.2021 asti
Uimahallin liikuntasali on suljettuna ulkopuolisilta 1.2.2021 asti
Uimahalli  
Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.

Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Lehtisali on suljettuna 1.2.2021 saakka.
Kirjastoauto liikennöi normaalisti.


Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan palvelurajoituksista www.jokilatvanopisto.fi

Opetuksen järjestäminen
Haapajärven lukiossa, yläasteella ja alakouluilla yli 12 -vuotiailla on vahva maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla / opiskelijoilla.

Perusopetus ja lukio jatkaa lähiopetuksessa. Huoltajia tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu tiukentuneiden hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Tiukentuneista rajoituksista ja suosituksista on tiedotettu varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.

YleisötilaisuudetPohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 18.1-1.2.2021.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Etätyösuositus
Haapajärven kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

Etäkokouskäytännöt
Haapajärven kaupungin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä
Alueellinen koordinaatiotyöryhmän suositusten mukaisesti Haapajärven kaupunki suosittelee 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Yksityistilaisuudet
Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

Maskin käyttö
Haapajärven kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.
Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan nyt valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.


Haapajärven kaupunki
valmiuden johtoryhmä