Haapajärven kaupungin linjaukset koronaviruksen kiihtymisvaiheessa


Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid-19 koordinaatioryhmä kokoontui 23.2.2021. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Koska sekä tartuntamäärät että tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet alueella jälleen nousuun, jatketaan alueellisia suosituksia 31.3.2021 saakka.

Seuraavat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa ajalla 31.3.2021 saakka.
 

Haapajärven kaupungin julkiset tilat:

Kaupungintalo on suljettuna 31.3.2021 asti. Kaupungintalon työntekijöistä osa työskentelee etätyössä. Yhteydenotto ja asioiden hoitaminen onnistuu sujuvasti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Koulujen liikuntasalit
Sulkutilan aikana 8.-28.3.2021 keskeytetään myös kaikki 12-18 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta. Alakoululaisten ryhmäharrastustoiminta voi jatkua hygieniaohjeistukset huomioon ottaen enintään 10 henkilön ryhmissä.
Monitoimitalo
Sulkutilan aikana 8.-28.3.2021 keskeytetään myös kaikki 12-18 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta. Alakoululaisten ryhmäharrastustoiminta voi jatkua hygieniaohjeistukset huomioon ottaen enintään 10 henkilön ryhmissä.
Nuorisotila on suljettuna 31.3.2021 asti
Uimahallin liikuntasali on suljettuna ulkopuolisilta 31.3.2021 asti
Uimahalli  
Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan puolella poistamalla pukuhuoneiden pukukaapeista puolet käytöstä. Uimahallin muissa tiloissa suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, turvavälejä sekä desinfiointi aineiden käyttöä.

Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Lehtisali on suljettuna 31.3.2021 saakka.
Kirjastoauto liikennöi normaalisti.


Jokilatvan opisto tiedottaa omilla kanavillaan palvelurajoituksista www.jokilatvanopisto.fi(ulkoinen linkki)

Opetuksen järjestäminen
Yläkoulu ja lukio siirtyy etäopetukseen ajalle 15.3. – 26.3.2021

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa. Huoltajia tiedotetaan tarvittaessa Wilman kautta.
Yli 12 -vuotiailla on vahva maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla / opiskelijoilla.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta säilyy ennallaan toistaiseksi

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu voimassa olevien hygienia- ja rajoitussuositusten mukaisesti. Rajoituksista ja suosituksista on tiedotettu varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia.

Yleisötilaisuudet
Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä.

Etätyösuositus
Haapajärven kaupungilla työskentelemme etätyössä työtehtävien niin salliessa.

Etäkokouskäytännöt
Haapajärven kaupungin kokoukset toteutamme etäkokouksina ja suosittelemme samaa myös muille organisaatioille niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suosittelemme ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä
Alueellinen koordinaatiotyöryhmän suositusten mukaisesti Haapajärven kaupunki suosittelee 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Yksityistilaisuudet
Osallistujamääräksi suositellaan rajattavaksi 10 henkilöön.

Ikääntyneet ja riskiryhmät
Peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedottaa tehostetuista suojaustoimenpiteistä riskiryhmien osalta.

Maskin käyttö
Haapajärven kaupunki suosittelee vahvasti maskien käyttöä alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksiin pohjautuen.

Maskin käyttöä julkisilla paikoilla suositellaan vahvasti. Maskien käyttöä suositellaan nyt valtakunnallisen linjauksen mukaan kaikille yli 12-vuotiaille.

Haapajärvi 1.3.2021

Haapajärven kaupungin valmiuden johtoryhmä